Andrei Săvescu

Andrei Săvescu

Managing Partner SĂVESCU & ASOCIAȚII
andrei.savescu@savescu.ro
0744331101


Este avocat în Baroul București (1994). Cu o vastă experiență atât ca avocat, cât și ca arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2009), este unul dintre cei mai apreciați practicieni ai dreptului. Este probabil cel mai renumit expert în protecția datelor din România. Predă cyberlaw din anul 2005, la Universitatea Româno-Americană și, din anul 2015, la  Universitatea de Vest din Timișoara. A susținut conferințe și ateliere cu privire la GDPR la care au participat sute de manageri, consilieri juridici și avocați specializați. Este președintele Societății de Științe Juridice din România (2009), coordonator JURIDICE.ro (2004), cercetător asociat în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (2010) și membru fondator al Asociației pentru Tehnologie și Internet (2004).

Arii de practică: dreptul muncii (teza de doctorat: Jurisdicția muncii; profesor coordonator: Ion Traian Ștefănescu), data protection, cyberlaw, drept penal

Publicații
– Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Comentarii și explicații, 2018 (coordonator)
– Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal – ediție îngrijită și adnotată, 2018
– Ghid de Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru cabinete medicale, 2018 (autor)
– Protecția datelor cu caracter personal, 2017 (coautor)
Practică avocațială. Cereri, apărări, căi de atac, concluzii scrise, consultații, reguli și proceduri interne, 2013, ediția a II-a, revăzută și adăugită (coordonator)
Forța juridică a hotărârilor arbitrale, 2012 (coordonator)
Codul muncii adnotat. Doctrină și jurisprudență, 2005 (coordonator)
Practică avocațială. Cereri, apărări, căi de atac, 2003 (coordonator)
– articole în reviste de specialitate